Bojíte se velkých svalů na rukách?

04.08.2013 16:11

Ve své praxi se téměř denně setkávám s typicky dámskou obavou, že pokud začnete posilovat ruce, narostou obrovské svaly a to už přece u ženy není hezké.Samozřejmě je to věc vkusu.Někomu se líbí kostnatá ramena a ruce potažené kůží, někdo zase radši zaoblené a "přifouknuté" křivky a někde mezi je samozřejmě kompromis obojího :-)

Tady postačí jednoduché všeobecné pravidlo, které se samozřejmě netýká jen paží, ale i zbytku těla.Pokud chcete větší a nasvalenější paže, zvedejte těžší váhy a v menším počtu opakování a s většími přestávkami.Tzn. jako žena začátečník vezmu např. až 5kg těžkou činku a zvednu jen desetkrát (i méně) a téměř "na pokraji svých sil".

Pokud chcete rýsovat a tvarovat, vezměte si malou zátěž, třeba jen 0,5kg a cvik provádějte hezky v tempu a např 25x.Vhodné jsou také cviky s vlastní váhou těla v různých vzporech a podporech.

Pokud máte tlapky poněkud více "oplácané", zařaďte rýsovací způsob tréninku a přidejte do toho aerobní činnost, kde se ruce zapojí.Takže si zacvičte tuto výzvu a ještě můžete mezi cviky - třeba skákat přes švihadlo či běhat na místě s údery do vzduchu :-)

Podívej se i na zdravé recepty.

Zpět

ZDRAVÁ VÝŽIVA

  • 29.08.2013 16:03

    Káva není tak špatná!

    Jak je na tom vlastně káva? ANO nebo NE? Je dobré pít kávu? Kolik kávy je dobré vypít za den? Nepít kávu vůbec? Která káva je nejlepší? Studie publikovaná v Annals of Internal Medicine přináší dobrou zprávu pro ty, kteří pijí kávu. Výsledky ukazuji, že pravidelná konzumace kávy (až 6 šálků...

  • 12.06.2013 14:29

    Voda z kohoutku jako pomocník při hubnutí?

    Voda z kohoutku + citrónová šťáva + Fit Box Kladno... Natočte si ji rovnou z kohoutku. Zapomeňte na kupovanou vodu v lahvích. Pokud jste tak zatím neučinili, investujte do nerezových lahví na vodu, které neuvolňují žádné chemické látky. Pokud máte starosti, jak je na tom voda z kohoutku, měli byste...

<< 1 | 2 | 3

Kontakt

FitBox Kladno osobní tréninky
Dr. Vrbenského 33
Kladno
27201

775 05 88 78