Hydratace během tréninku venku

06.08.2013 17:38

Cvičíš FitBox nebo jinou pohybově náročnou aktivitu?

Jestli se věnujete aerobnímu tréninku venku, pak, zejména za horkého počasí, musíte za všech okolností zabránit přehřátí, úpalu a dehydrataci. Toto riziko ještě narůstá vlimem globálního oteplování, kdy bývá častěji horko a průměrné teploty vzrůstají. Myslím si, že zrovna při FitBoxu na Kladně, kde hodiny probíhají venku je znát každý stupínek na víc :-)

Ideální teplota nápoje při zátěži je "tak akorát" nic ledově studeného!

Mezi varující signály patří pocity žízně, bolesti hlavy, nervozita, svalové křeče, únava, nevolnost, zvracení, hyperventilace, zmatenost, pocity na omdlení apod. Dbejte proto vždy na dostatečný přísun tekutin nejen při cvičení FitBoxu, běhání, jízdě na kole, ale třeba i plavání! Nespoléhejte na pocit žízně a tekuti doplňujte pruběžne při zátěži. Stejně jako před tréninkem FitBoxu se dostatečně napijte a doplňujte tekutiny i během tréninku a po jeho skončení. 

Pokud budete během fyzické aktivity pravidelně upíjet z připravené láhve, nemusíte si dělat obavy o dostatečnou hydrataci.

Velmi podrobný článek o tom: Co pít při jakém sportu. ZDE!

Zpět

Ideální zabezpečení hydratace je CAMELBAK, batoh vybavený hydratačním vakem a hadičkou která Vám vede přímo přes rameno do pusy :-)

hydratační batoh fitbox

Doraž si k nám zamakat! Vyzkoušej FitBox kruhový-trénink! Více info ZDE!

kontakt fitbox Kladno

Kontakt

FitBox Kladno osobní tréninky
Dr. Vrbenského 33
Kladno
27201

775 05 88 78