Pivo a hubnutí
21.01.2014 06:52
Dopřejte si nějaké to pivo
Hořké bylinky používané při vaření piva mohou podporovat spalování tuků.
Chmel, známy pod latinským názvem Humulus lupulus, najdeme především v pivu, dále pak v některých dalších nápojích a také v bylinných tinkturách.
Nedávno provedené výzkumy ukazují, že tato po staletí užívaná bylina má také tuky spalující účinky. Samozřejmě to neznamená, že můžete vyrazit do hospody a dát piv, kolik vypijete v očekávání, že začnete hubnout. Nicméně malé množství piva může opravdu pomoci udržet tělesný tuk pod kontrolou! Jedna nedávno provedená studie se věnovala účinkům chmele na myších. Myši byly rozděleny do dvou skupin. U těch, které dostávaly chmel, došlo k poklesu hladiny tuku v těle v porovnání se skupinou, která chmel nekonzumovala. „Chmelové“ myši díky pivu zhubly.
Co se týče piva, chmel se v pivu měří v jednotkách hořkosti (IBUs). Obecně platí, že čím více hořké pivo je, tím více IBUs jednotek chmele obsahuje. Více hořkosti = méně tuku v těle.
Zdroj:Svět kulturistiky 11/13
Zajímavé články: