Rýsování břišních svalů

25.09.2013 10:53

Toužíte po vyrýsovaném břichu ? 

Nyní už víte jak procvičovat břišní svaly, pokud ale nemáte nízkou hladinu tuků v těle zůstanou tvrdě získané svaly skryté pod vrstvou tuků a vyrýsované břicho se neukáže!

 
 

Ve spalování kalorií a tuků je velmi důležité aerobní cvičení. Abyste spalovali tuky, musíte odbourat více kalorií, než kolik zkonzumujete. Vaše tělo pak bude nuceno sáhnout do energetických rezerv ve formě tuků a vyrýsované břicho se ukáže. Druh aerobní cvičení není až tak důležitý, ačkoliv steppery, eliptické trenažéry běžící pásy jsou obvykle efektivnější než stacionární kolo. 

K aerobnímu tréninku můžete přistupovat dvěma způsoby - buď můžete udržovat stabilní tempo nebo vyskoušet intervalový trénink, tak i onak časem vyrýsovaného břicha dosáhnete. Stabilní tempo zahrnuje zahřívací fázi, poté se obvykle připojíte k monitoru tepové frekvence, na kterém můžete dobře sledovat, zda se nacházíte zóně spalování tuků.

"Dieta a aerobní cvičení = vyrýsované břicho"

 

Pokud chcete vyrýsované břicho musíte pálit tuk! Podle nedávných výzkumu víme že ke spalování tuků dochází u mužů zhruba při 70% maximální tepové frekvence, u žen je to 80%. Maximální tepovou frekvenci spočítáte, když od čísla 220 odečtěte svůj věk. Tím pádem bude 25letý muž spalovat tuky nejlépe při 136,5 tepech za minutu. 

Výjimku tvoří zahřívací a závěrečná fáze. To není pro trénovaného člověka žádné náročné tempo. Další typ aerobního tréninku, tvz. intervalový, je intenzivnější. Po zahřívací fázi střídáte sprinty trvající obvykle jednu až dvě minuty s klidnější aktivitou stejné délky.

Intervalový trénink je náročnější, umožní vám za stejnou dobu spálit více kalorií. Například za 30 minut stabilního tempa na eliptickém trenažeru nespálíte více než 400 kalorií. Za stejnou dobu intervalového tréninku můžete spálit 700 kalorií. Pokud musíte řešit čas, pak pro vás bude vhodnější trénink intervalový. 

Jedno upozornění: pokud byste se příliš často věnovali intervalovém tréninku trvajícím déle než 40 minut, hrozilo by vám odbourávání svalové hmoty. Jak by měl tedy aerobní trénink vypadat? To záleží především na vašem zdravotním stavu, na vaši kondici a na tom kolik chcete shodit kilogramú. 

Jestliže je vaším cílem zviditelnění břišních svalů, bude optimální tři tréninky týdně po dobu 30 minut, k tomu samozřejmě striktní dieta. V případě, že máte pivní mozol a dvě brady, bude lepší zařadit 5-6 tréninků týdně o délce 45-60 minut a budete potřebovat 3-4 měsíce na to, abyste to všechno schodili.

Vy z vás, kteří nemáte rádi aerobní aktivity, byste měli pozornost věnovat především dietní stravě. Pak totiž nebudete muset trávit tolik času aerobní treninkem. Nedietní jídlo byste si měli dopřát pouze jednou týdně. Čím méně nadbytečných kalorií zkonzumujete, tím méně jich budete muset spalovat pomocí aerobního cvičení.

Použita literatura: Svět kulturistiky

Zpět

Příjem kalorií < výdej kalorií

Pokud dodržíte výše uvedené pravidlo, budete blíž k vyrýsovanému břichu!

Kontakt

FitBox Kladno osobní tréninky
Dr. Vrbenského 33
Kladno
27201

775 05 88 78