Strava na delší výlety i závody

12.09.2013 18:38

Co přesně jíst a pít když jdu na dlouhý výlet nebo závod...

  • Snídaně:

Vydatné ranní jídlo je základ. Bez něho bychom byli celý den slabí a malátní. Vyzkoušené jsou různé druhy ovesných nebo jiných vloček. Připravte si už doma jedlotlivé dávky a rozmyslete se, zda máte raději kaši nebo musli nasucho. V prvním případě stačí vločky, sušené mléko, cukr a případně něco na dochucení. Večer vhodná snídaně na závody Kladnovločky namočíte do mléka, ráno je dáte na plamen a uvaříte porridge. Jestli kaše není váš šálek čaje, budete muset doma zapracovat víc. Vločky opražíte, přidáte do nich ořechy, kokos, trochu čokolády, sušené ovoce a všechno ostatní, co máte rádi. Na cestách stačí jenom nabírat ze sáčku a sypat do úst. O to více ale budete muset pít, protože vločky na sucho dokážou vysušit nejenom krk, ale i žaludek.

  • Oběd:

Na cestách se přes poledne moc nejí. Na týdenní putování stačí chléb, tvrdý sýr a osvědčený salám Vysočina, který není kořenění ani přesolený. Na dlouhých expedicích se konzumují proteinové prášky a nápoje. Občas je oběd Kladno a hubnutívhodné fádní stravu zlepšit konzervou s masem, třeba rychle stravytelným tuňákem. Jednou za čas přijde na každého hlad i za pochodu. Je dobré být na to připraven a mít v kapse pytlík kyselých bonbonů, čokoládu (sedmdesátiprocentní se neroztéká v horku), energetickou tyčinku nebo sušené ovoce.

  • Večeře:

Konečně je klid, odpočíváme, stavíme tábor a máme čas na přípravu pořádného jídla, které nám bude chutnat i po mnoha dnech mimo civilizaci. Polévka je základ. Jestli šetříme palivem, sáhneme nejspíš po čínských těstoviny Kladno cvičenínudlových v sáčku, které stačí zalít horkou vodou a je hotovo, Jestli vaříme na ohni, klidně si můžeme vařit domácí polévku. Potřebujeme k tomu zeleninu, bujon a upotřebíme zbytky z dalšího vaření jako salám a těstoviny, případně houby, které najdeme po cestě. Hlavní večerní jídlo děláme většinou slané. Ráno nás totiž zase čekají sladké vločky. Turistickou klasikou jsou jednoduché kombinace předvařené rýže, bramborové kaše či těstoviny s pokrájeným salámem, uzeným mase a cibulí nebo česnekem. Na ohni se dá opéci slanina a nic se nezkazí sušeným masem nebo zeleninou.

Zpět

Hubnutí a FitBox Kladno!

Naše sportovní centrum FitBox Kladno má reálné výsledky! Vyzkoušej některou z našich hodin FitBoxu!

Rozvrh hodin ZDE!

Vyzkoušej také SOUKROMOU HODINU S Dančou!

Hodina je postavena přímo tobě na míru! Více INFO zde!

 

Kontakt

FitBox Kladno osobní tréninky
Dr. Vrbenského 33
Kladno
27201

775 05 88 78