Jak zhubnout

12.11.2013 19:14

V tomto článku najdete základní rady jak zbubnout. Možná Vám článek pomůže zredukovat váhu, ale i třeba změní vaše dosavadní stravovací návyky. Věnujte prosím svých 5min na přečtení základních rad jak zhubnout a postupně se snažte dodržovat jednu radu po druhé. (nesnažte se zvládnout vše najednou! akorát Vás veliká změna odradí).jak zhubnout

Jak zhubnout rada č.:

  1. Pozdě večer nejezte: Pokud se vydatně najíte ráno, dopoledne a na oběd, jídlo před spaním můžete klidně vynechat. 2-3 hodiny před spaním už nejezte. (Pokud sportujete, dopřejte si proteinový nápoj). Toto bylo první pravidlo jak zhubnout!
  2. Menší porce 5-7x denně: Základní, velmi důležité a stále zmiňované pravidlo jak zhubnout! Urychlíte tím metabolické procesy, udržíte si stabilnější hladinu cukru a tím pádem nebude tolik myslet na dobroty.
  3. Pohyb je základ: Každý pohyb se počítá! Vynechte výtah a jděte po schodech. Ukliďte si dům. Zaparkujte auto dál od svého cíle. Dáveje si vyšší cíle a postupně trénujte svoje tělo.
  4. Chcete zhubnout? Dodržujte pitný režim: Ideální množství tekutin je 30-40ml na 1kg váhy. V případě dehydratace nedojde k odplavování škodlivin a člověk brzy pocítí únavu a bolest hlavy. Je dokázáno, že v případě dostatečné hydratace lze hubnout mnohem snadněji. Pozor na alkohol! v každém gramu alkoholu je 28kJ, jedná se o prázdné kalorie, které mohou za nárůst váhy. Je tedy jasné, že hubnutí zbytečně prodlužeje.
  5. Máte doma pilulky na hubnutí: Máteli něco podobného doma, tak to prosím vyhoďte do koše! Za pilulky na hubnutí opravdu nemusíte utrácet peníze. Pilulky na hubnutí Vám v žádném případě nepomohou, věnujte se raději svoji životosprávě a pohybu.
  6. Více zeleniny: Jak zhubout a ještě k tomu získat vitáminy! Zelenina je velice důležitá a tělu prospěšná. 300g je přibližné množství zeleniny na den. Ideální je zelenina syrová, dušená nebo připravovaná v páře. Naopak není vhodné zeleninu dlouhodobě tepelně zpracovávat (zničíte vitamíny) nebo smažení (zbytečně přidáváte tuky). 
  7. Jak zhubnout vs. sladkosti: Není tak těžké vzdát se sladkostí! Pokud to ale opravdu nevydržíte, můžete vyzkoušet plno zdravých pamlsků. Pokud chcete zhubnout, dejte si místo čokoládových pamlsků ovoce.
  8. Pozor na tučnost potravin: Místo mléka plnotučného si dejte mléko poloučné. Jogurty si vybírejte s tučností 2-3%, tvrdé sýry 20-30%, polotučný tvaroh a zakysané smetany 8-15%.
  9. Žvýkejte: V rámci hubnutí, je pro tělo lepší, přijímat veškerou potravu v kašovitém stavu. Snažte se žvýkat každé sousto minimálně 20-30x.

Pokud se ti článek jak zhubnout libil, sdílej ho prosím tlačítkem níže na Facebooku :-) Děkujeme.

 
 

Zpět

Jídelníček na hubnutí, psychická pohoda a pohyb = Efektivní hubnutí

jak zhunout metr

Místo vážení se měřte, nebo vnímejte svoje oblečení.

Kontakt

FitBox Kladno osobní tréninky
Dr. Vrbenského 33
Kladno
27201

775 05 88 78