Proč palec nahoru syrovátce?

31.05.2014 10:20

Jak je to se syrovátkou?

DOTAZ: Chtěla bych se zeptat na sušenou syrovátku a v čem je dobrá. Pravidelně doma cvičím a hledám další alternativu svačiny po cvičení. Je syrovátkový nápoj vhodný jako svačina pro dolpnění bílkovin. Je dobré k syrovátce přihodit vločky a ovoce a vše rozmixovat?

ODPOVĚĎ: Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů a tvarohu. Je bohatá na vitamíny C, E a B, minerální látky (draslík, fosfor, vápník, hořčík, zinek) a bílkoviny (syrovátkové bílkoviny obsahují všechny esenciální aminokyseliny ve vyváženém poměru). Syrovátka také pomáhá čistit střeva a podporuje střevní mikroflóru. sušená syrovátka

Sušená syrovátka obsahuje okolo 10-13% bílkovin, přibližně 1,5g tuků a 77% mléčného cukru laktózy. Nápoj z ní se připravuje rozmícháním určitého množství prášku (velikost dávky bývá uveden na etiketě) ve vodě, ale stejně dobře lze použít ovocné nebo zeleninové šťávy. Při přípravě je třeba dbát na důkladné rozmíchání, jinak může vysoký obsah laktózy a minerálních látek působit na citlivější jedince projímavě. Co se týká použití syrovátkového nápoje místo svačiny po cvičení v kombinaci s ovesnými vločkami a ovocem, určitě je to vhodná varianta. Jen si dej pozor na množství ovesných vloček a ovoce, abys nekonzumovala příliš vysoké množství sacharidů (cukrů).

Podívej se také na zdravý spánek.

Zpět

www.SkolaHubnuti.com

Vše důležité za 2min videa!

 

Kontakt

FitBox Kladno osobní tréninky
Dr. Vrbenského 33
Kladno
27201

775 05 88 78